Hvor sent kan man få en abort. Hvor sent kan en kat få 2019-05-01

Hvor sent kan man få en abort Rating: 9,4/10 1733 reviews

FAQ: Provokeret abort

hvor sent kan man få en abort

Jeg har selv været hele møllen igennem. Da der efter abortindgrebet er risiko for underlivsbetændelse - og så længe der er blødning- må du ikke tage karbad eller havbad, men gerne brusebad. Måske har du ikke fået din menstruation den dag, du regnede med at få den? De som søker abort er flinke nok til å fordømme seg selv om ikke andre skal gjøre det. Men du kan føle dig træt, lidt svimmel og have kvalme, især efter fuld bedøvelse. At være gravid, når man ikke vil være det, og vide, at jo længere man venter, jo mere smertefuldt bliver det, og venter man for længe, er det for sent, er ubeskriveligt. Men det havde jeg ikke brug for, vi var jo ikke kærester eller noget.

Next

Abort

hvor sent kan man få en abort

Hvis omverdenen signalerer accept af kvindens beslutning, er dette element mindre fremtrædende. Mange kvinder får da også foretaget en abort uden store smerter og komplikationer. Så hvad de nuværende medlemmer af Det Etiske Råd mener om provokeret abort, vil man kun kunne finde ud af ved at spørge dem! Var sikker på at alle skulle kalle meg barnemorder. Hvor sent kan man få det fjernet og hvem kontakter man. Det afhænger af de lokale forhold. Abort er gratis Alle kvinner som oppholder seg i Norge har rett til å få utført abort.

Next

Hvor sent kan man få en abort?

hvor sent kan man få en abort

Natascha skriver: Hej alle piger Jeg har en veninde hvis veninde er blevet gravid på p-piller og er 4 mdr henne nu men det er hverken planlagt eller noget hun ønsker nu. Hun tager den sammen med en veninde i sin mormors lejlighed. Hvor sent kan man få det fjernet og hvem kontakter man. Aarvold forteller at de aller fleste som tar abort lever godt med valget sitt. Abort på sygehus, klinik eller hos privatpraktiserende gynækolog Med indkaldelsen følger besked om mødetid og -sted.

Next

Hvor sent kan man få foretaget en abort

hvor sent kan man få en abort

Derefter skal man søge abortsamrådene om tilladelse til at få udført en provokeret abort. Nu fik alle kvinder, uanset situation, ret til fri abort indtil 12. Abort Prosedyrer Valget av medisinsk eller kirurgisk abort er vanligvis tilgjengelig i løpet av første trimester av svangerskapet, men medisinske abortion-- involverer stoffer metotreksat og mistoprostol - er kun tilgjengelig i løpet av de første ni ukene. Og jeg var fuldstændig klar over, at jeg var en inkubator med en deadline. LadyFox sagde: Jeg syntes det er helt iorden at få en abort uanset hvad grunden til dette skulle være - om det er fordi barnet er handicappet, fordi man ikke har lyst til at få et barn, fordi man frygter en grim unge. Hvis fosteret er ældre end svarende til udgangen af 12.

Next

Abort: Alt du bør vite

hvor sent kan man få en abort

Det er ikke ofte, det sker, men der er en risiko for graviditet, hvis man ikke bruger beskyttelse. Praksis i Danmark har været vidt forskellig: Nogle fostre ender på forbrændingsanstalten, andre bliver nedgravet på en kirkegård. Alene de seneste 10 år er antallet af gravide, der har fået lov til at få abort efter 12. De bare pratet litt generelt, legen hennes fortalte hva som hadde skjedd. Det er viktig at du får time i løpet av kort tid.

Next

Kirurgisk abort ved uønsket graviditet

hvor sent kan man få en abort

Les også: Blødninger og smerter ved abort Ved noen sykehus får kvinner over 18 år, som har noen hos seg, tilbud om å utføre den medisinske aborten hjemme. Grænsen er sat, fordi man lægefagligt har vurderet, at risikoen for, at kvinden får komplikationer i forbindelse med aborten, er større efter den 12. Hvis du er meget bekymret for dine forældres reaktioner, så kan lægen i særlige tilfælde godt udføre abort, uden at dine forældre får noget at vide. Afgørelsen træffes af din regions abortråd. Da der efter abort kan være øget risiko for underlivsbetændelse, må du ikke tage karbad eller havbad, men gerne brusebad. Det finnes flere private organisasjoner som tilbyr samtaler og rådgivning, blant annet og. Det første medikament gives som tablet og det andet kan gives som tablet eller som en stikpille, der lægges op i skeden.

Next

Da jeg fik en abort, blev jeg ikke behandlet som den voksne kvinde, jeg er

hvor sent kan man få en abort

Vær opmærksom på, at ikke alle privatpraktiserende gynækologer foretager provokeret abort. Læs evt på Abortliniens hjemmeside. I marts 2011 udsendte Det Etiske Råd en anbefaling: At der bør tilbydes anonym nedgravning af fostre aborteret efter uge 12, men at forældrene altid skal inddrages i beslutningen om, hvordan fostret håndteres. Jeg vil gå så langt til at sige, at det er forældrenes valg helt indtil barnet er født, selvom mange nok ville være uenige. Som du måske allerede ved, kan du godt blive gravid, selvom din kæreste ikke er kommet oppe i dig.

Next

FAQ: Provokeret abort

hvor sent kan man få en abort

Er det ikke problematisk, hvis kvinder bare tager til Sverige og får lavet en abort indtil midt i deres graviditet? Hun har taget en test og har ikke haft mens i omkring 40 dage. Det er en god idé at ringe om morgenen mellem kl. Ved behov kan du få råd og vejledning om fremtidig prævention. Vi oplevede begge, at vores kroppe svigtede os, de forrådte os. . Men jeg bare foklarte hvorfor, samt at jeg hadde med ett skriv fra legen min, så gikk det veldig greit.

Next